„Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре“ Жилбер Сасборн
И молим се, и молим се, и молим.
На разпнатия Бог се молим в църква
и мислим си, че гледа ни отгоре,
но всъщност той е нас, и е объркан.
Искра от себе си е дал на всеки
да вярва, да обича, да прощава.
Но вярата в доброто май олеква,
а обичта и прошката се давят
в морето от поквара и цинизъм,
които заразяват с мрак душите.
Искрата се превръща в егоизъм,
сърцата спят, с дебел пашкул обвити.
Но не преставаме да му се молим
и свещи да му палим, да го търсим.
Какво очакваме? Какво да стори?
Изкупи всички грехове с кръвта си.
Глупаци сме, глупаци сме, глупаци!
Затуй ни е направил да сме смъртни.
Изпраща ни по пътя много знаци.
Живее в нас и гледа ни отвътре.
18.03.22
© Nina Sarieva Все права защищены