2 февр. 2008 г., 14:19

Боли 

  Поэзия
752 0 8
 

Всели се в сърцето ми

страх необязден,

ужас заразен,

безчувствен и празен

Студ ме полази.

 

Как да те мразя?

И как да се пазя?

Смехът ти ме сряза

и ме премаза.

Прекрасен,

опасен...

 

И пак се пренасям

в свят.

На глас произнасям -

в цвят -

твоето име.

Кървят

устните ми.

Не могат да спрат...

 

И мълча!

И търпя!

Отново шептя

и целувам съня,

където сама

в огън и кръв

те създавам сега.

 

Боли! Пак вали

животът ти

в мойте очи,

кръвта ти -

в мойте сълзи,

топлината ти -

в мойте гърди...

 

Боли!...

 

 

© Цвети Пеева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??