Чувствам се ограбена душевно,
но не искам с вас да споделя
защото знам, че неизбежно
ще ме обвините във лъжа.
Каква е тази болка скрита,
която стяга моите гърди,
кръв нахлува във вратните ми жили
и главата ми ужасно се върти?
Краката ми неволно се преплитат,
очите, сякаш зад завеса,
от мрак към светлина политат,
загубвам даже равновесие.
Ще каже лекарят - неврастения -
все тази съща диагноза,
таблетки всевъзможни пия,
но няма по-добра прогноза.
Обхваща ме кошмарно безразличие,
дразнят ме неловките неща,
опитвам се да се държа прилично,
но не зная как ще издържа.
март 1995 г.
© Гинка Любенова Косева Все права защищены
хапни си Голяма лъжица от "майната му"!
Пък ако ти вземе, че избие,
прочети си нещо смешно и ще си ОК!