27.07.2008 г., 21:48 ч.

Болка 

  Поезия » Друга
652 0 11

Чувствам се ограбена душевно,

но не искам с вас да споделя

защото знам, че неизбежно

ще ме обвините във лъжа.

 

Каква е тази болка скрита,

която стяга моите гърди,

кръв нахлува във вратните ми жили

и главата ми ужасно се върти?

 

Краката ми неволно се преплитат,

очите, сякаш зад завеса,

от мрак към светлина политат,

загубвам даже равновесие.

 

Ще каже лекарят - неврастения -

все тази съща диагноза,

таблетки всевъзможни пия,

но няма по-добра прогноза.

 

Обхваща ме кошмарно безразличие,

дразнят ме неловките неща,

опитвам се да се държа прилично,

но не зная как ще издържа. 

март 1995 г.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??