3 мая 2008 г., 15:56

Борба 

  Поэзия
643 0 11
                       Всяка стъпка тука е борба,

                       а борещите май са уморени,

                       да тъпчат свойта скрита суета

                       във гените им сиви вкоренена.

                       Всеки поглед чака за медал,

                       с гордост и презрение спечелен,

                       (скритото във стария чувал

                       всъщност са фалшиви намерения).

                       Всеки вик се чува надалеч,

                       все по-страшно в нищото отеква,

                       пълното безсмислие е реч,

                       казана без чувство, омърсена.

                       Грешната, измислена борба,

                       хората ревниво, дето пазят,

                       изстрел е, попаднал във целта -

                       всеки път умират идеали.

                      

                       

 

© Эоя Михова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??