Моят дядо е овчар,
води стадо от овце
и в ръка с кривака стар
той в полето ги пасе.
Пролет, лято, есента,
хрупат сочната трева.
Дойде ли студена зима,
зная, агънца, ще има.
Още рано сутринта,
дядо влиза с новина:
"Снощи агне се роди,
малко, бяло и с рогца!"
Към обора полетях,
как го стигнах не разбрах:
"Дядо, дядо, искам аз,
да го кръстим с име Спас!"
Щом видях го, без да знае,
как от майка си бозае,
бързо името смених:
"Туй Бозáнчо е! Сега реших!"
© Хари Спасов Все права защищены