След Луцифер пристъпя тя
в безлунно-звездна пустота,
в среднощен час – лишен от време,
когато всичко сънно дреме.
В нощта душата броди, волна,
из черната вселенска шир
и в миг на лудост алкохолна
избира Грешния Пастир.
Избира тя, но не разбира
как глупаво постъпва пак, –
ще скита в непрогледен мрак,
дорде не свърши се Всемира!…
© Раммадан Л.К. Все права защищены