24 мар. 2008 г., 13:10

Бряг 

  Поэзия » Белые стихи
711 0 7

Вече те познавам.

Далеч от загадъчното,

макар с усмивка

снизходителна,

знака на моята   

обич

ще видиш.

Все не искаш да признаеш,

че моят бряг

се вижда,

а твоят все в мъгла

се губи.

Ще ме видиш -

макар със суетата

жегнат,

като в криво огледало.

Косата ми

пространството пали

като нова медна монета.

Ще ме видиш -

на моя бряг те чакам

като цветоносен зефир,

а в прозрачност

сълза объркана блести -

от огорчение

или от очакване -

от борей - Феб да станеш.

© Дима Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??