6 сент. 2009 г., 12:04

Будилници (басня) 

  Поэзия » Юмористическая
523 0 6

          Будилници

 

Будилникът, повреден явно,

(или било му е забавно)

на нощ звънял по десет раза

и тъй навлякъл си омраза.

Стопанинът го често биел,

ала гласа си той не криел.

На поправка го оставил

и го майсторът поправил,

но нахалният часовник

продължил да е виновник –

посред нощ да алармира

и човека да нервира.

Нов будилник бил закупен

(за подмяна този счупен),

а пък, както се полага,

непотребният веднага

във килера бил запратен.

Новият останал щатен.

И нали е нов, показвал

вярно време, а и спазвал

стриктно мисията своя

(сиреч точен час на воя).

Но след няколко години

(не по същите причини)

озовал се във килера –

край и с неговата ера.

Старият, полуръждясал

и обвит със прах (клеясал),

го посрещнал там с въпроса:

− Със какво го ти ядоса?

Другият, с печална нотка:

– Почнах много да се моткам.

Ами ти? Защо си тука?

Във какво си сгазил лука?

− Аз, колега, бях му спънка

и в очите, като трънка,

затова, че доста дрънках!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Батко Марине под буквичката\"О\"имах предвид думата\"Обич\".
    Ти защо си ми писал такива глупости под стихчето?
    Да не си падаш по малки момченца?Срамота.
    Татко утре ще говори с адвокат по този въпрос.Чао.
  • Ще дочакат и третия!
  • И двамата са си получили заслуженото
  • Хихи!
  • Големи досадници са тия будилници, ама не може без тях.В противен случай, кой ще ни подсеща, че времето не стои на едно място!
Предложения
: ??:??