Отивам да ви търся,
букви...!
Изваяли си кът
в дъжда...
Оставени от дните
и самотни -
пак смели като плът
в ръжда...
Отивам да ви търся,
букви...!
Объркани от нас -
заети,
да ровим в руините
клети
на собствената
суета...
Замаяни в лъжи -
проклети,
разпръснати във мерзост,
взети
за пажове на
слепота...
Съзирам ви сега -
разпети,
опазени с кинжали
свети
на Солунската
доброта...
Отивам да ви търся,
букви...!
Направили си път
в пръстта...
Прогонени от злите
неграмотни -
пак живи и отвъд
смъртта...
Отивам да ви търся,
букви...!
/22.05.2010г./
Да ви е честит най-светлият празник, приятели!
© Агапея Полис Все права защищены