May 24, 2010, 12:08 AM

Букви 

  Poetry
1031 0 19

 

 

 

 

Отивам да ви търся,

букви...!


Изваяли си кът

в дъжда...

Оставени от дните

и самотни -

пак смели като плът

в ръжда...


Отивам да ви търся,

букви...!


Объркани от нас  -

заети,

да ровим в руините

клети

на собствената

суета...


Замаяни в лъжи -

проклети,

разпръснати във мерзост,

взети

за пажове на

слепота...


Съзирам ви сега -

разпети,

опазени с кинжали

свети

на Солунската

доброта...


Отивам да ви търся,

букви...!


Направили си път

в пръстта...

Прогонени от злите

неграмотни -

пак живи и отвъд

смъртта...


Отивам да ви търся,

букви...!



/22.05.2010г./




 Да ви е честит най-светлият празник, приятели! 



© Агапея Полис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??