3 мар. 2022 г., 09:14

Булевард 

  Поэзия
227 0 5

 

Когато бяхме деца

и вървяхме под дебелите сенки

на онзи, голям Булевард...

Не знаехме, още кои сме,

нито, кои ли ще станем

Само знаехме ...

днес, че денят ще е слънчев

или пък ... утре, че ще вали

Класното в Петък е!

Винаги в Петък!

Цяла седмица,

ще е без много игри!

Когато бяхме деца,

и по Булеварда,

под дебелите,

стари сенки вървяхме...

си говорехме...кой, какво

ще яде за обяд!

Кой е влюбен и кой е разлюбен!

Кой поредният филм е изгледал...

Коя плоча е "хит" на деня...

Коя книга е днес на пазара!

Кой, къде ще почива (със мама и татко)

Кой, не може да се наспива!

Кой какви сънища има?

Кой, за какво си мечтае?

Там на пейките по Булеварда,

Ей, такива... си ги говорехме...

И живеехме своето детство и младост

Кога кротко, кога бурно!

А времето, като пясък,

се изсипваше през сандала...

Днес...

Детството, младостта...отдавна ги няма...

А Булеварда,

със своето безгрижие

там някъде... в тях си остана...

 

Valentina Mitova

02/03/2022

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??