17 февр. 2008 г., 10:36

Булевард под Млечния път 

  Поэзия
886 0 5
Поглеждам през прозореца,
но вече все по-рядко
и гледам този булевард,
от който
близо двайсет години черпя сили
и попивам светлинен безброй.

През зимата той е във кал,
но розов от нощните лампи
ми изглежда,
когато лежа
и гледам през бялата рамка.

Той върви все напред
и нагоре.
Спира Витоша,
прави й път.
После потъва в мъгливата сянка -
Булевард под Млечния път.

© Ени Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??