Прекрасна си в бялата рокля,
нежна, красива, щастлива!
А пръстенът как ти отива!
Татко ръката ти гали -
детската още го пари!
Плаче майка, сестра -
от болка, от радост, от суматоха.
Бялата рокля-мечта и утеха,
ненужна за някои дреха,
за майката - от господ закрила на чедото!
.
© Василка Ябанджиева Все права защищены