Отвей на Буревей съня,
покажи му отгоре Земята,
целуни го в съня му и с злато
поръси му косата.
Труп неволен той мре под тревата,
над изстрадано щастие рони сълзи,
целуни му челото богато –
в смисъл труден набрал бърчини.
Буревей ще се съмне без жѝвото
и понесъл и гром, и покой,
само в себе си тръпнал по смисъла
Буревей ли съм, или герой.
Отърви го от мрачните мисли,
превърни си косата в злато́,
от брокат да му тлеят остатъци –
ще те погали като с перо.
Буревей ще си вдъхне от благото,
подарено с безброй хитрини,
а сърцето му каменно
ще затупти временно с механични бурми.
© Велина Караиванова Все права защищены