Jul 10, 2020, 7:49 AM

Буревей 

  Poetry
890 3 2

Отвей на Буревей съня,

покажи му отгоре Земята,

целуни го в съня му и с злато

поръси му косата.

 

Труп неволен той мре под тревата,

над изстрадано щастие рони сълзи,

целуни му челото богато

в смисъл труден набрал бърчини.

 

Буревей ще се съмне без жѝвото

и понесъл и гром, и покой,

само в себе си тръпнал по смисъла

Буревей ли съм, или герой.

 

Отърви го от мрачните мисли,

превърни си косата в злато́,

от брокат да му тлеят остатъци

ще те погали като с перо.

 

Буревей ще си вдъхне от благото,

подарено с безброй хитрини,

а сърцето му каменно

ще затупти временно с механични бурми.

© Велина Караиванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??