29 июн. 2007 г., 10:38

Бурна нощ 

  Поэзия
1058 0 8

 

                 БУРНА  НОЩ


Когато гръмотевици трещят                                 

и бурята е толкова голяма,                                   

когато искам всички тук да замълчат                 

и кой да ме прегърне няма,

не се бави, любов, не се бави,                               

а с белия жребец                                                      

в нощта към мене полети.                                       

Аз чакам в бурята                                                     

вратата да отвориш с удар:                                    

светъл блясък,                                                          

силен тласък,                                                            

гръм и трясък,                                                            

страстен крясък                                                        

и отново                                                                      

блясък,                                                                        

тласък,                                                                          

трясък,                                                                          

крясък,                                                                           

и пак така, докато -                                                     

закована на стената

пеперуда -                                 

изгоря докрай

във пламъка                                                      

на таз любов-полуда                                                   

и отново

като Феникс                                                 

се родя

от пепелта                                                

за друга...                                                                    


август 2006г.

© Юлияна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??