2 нояб. 2008 г., 18:27

Буря 

  Поэзия » Пейзажная
630 0 2

Вятър силен зафуча

и огъна клони млади,

понесе облаци от прах

над къщи и ливади.

 

Изведнъж притъмня.

Скри се слънцето свенливо.

Черни облаци надвиснаха,

над селцето ни красиво.

 

Стана тъмно, грозно, страшно.

Вятърът свиреше ужасно.

Хора и животни без посока търчаха,

всеки понесъл своята уплаха.

 

В тъмнината отекна гръм

и проблясна светлина.

Светкавица се спусна към полето

и раздра за миг небето.

 

Заваляха едри капки дъжд

и изсипа се порой.

Побеля земята цяла,

текнаха реки безброй.

 

Забуча дерето страшно.

Повиши нивото си опасно,

образува се приливна вълна

и всичко пред себе си помете тя.

 

Водата отнесе прасета.

Издави пилета, кокошки, козлета.

Завлече ги в язовира стар,

превърна го в олтар.

 

Стихията природна взе своя дар.

На всекиго удари голям шамар.

Наводни къщи и дворове,

отнесе огради и мостове.

 

Дъждът внезапно намаля,

но тревогата на хората не спря.

Дерето все още страховито бучеше

и по пътя си всичко рушеше.

© Славка Григорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??