7 янв. 2018 г., 21:20

Бяг 

  Поэзия
398 1 1

БЯГ

                                         на поетите

 

Препускат дълговласите коне

тъй, сякаш че не стъпват по земята.

Сивее в гривите уплашено поле,

копитата  - покрива с плач росата.

 

Препускат, без да жалят за света -

в сърцата им свободен дух витае.

А хоризонтът мами ги с мечта -

да полетят на звездното в безкрая.

 

В красив галоп се носят денем те,

а нощем спи у тях една надежда -

 звезда вълшебна в девствено небе

към своя Рай табуна да отвежда.

 

 

Това е специален поздрав към тези, които желаят, опитват се и творят

ЛИТЕРАТУРНИ произведения, без да се страхуват и отхвърлят градивната критика.

© Симеон Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Красива творба!Поздравления и успех!
Предложения
: ??:??