7 окт. 2008 г., 18:01

"Бягство" 

  Поэзия
548 0 3
Искам да избягам
от този град студен,
искам да избягам
от клюкари тъпи,
от глупави интриги,
от лъжи неспирни.
Искам да изчезне онази болка,
онази болка от "кървящото" сърце,
онази болка от ранената душа,
за да затрия аз сълзите,
за да заровя любовта.
Искам аз да бягам от хората нещастни,
онези зли и плашещи лица,
които ме преследват тъй неспирно,
"плюят" ме и ме ругаят.
А какво направих аз - не зная
какво ли съм им причинила,
освен, че те обичах силно,
борих се и против себе си вървях.
Искам да избягам сега,
точно сега, на мига,
да залича и последната капка достойнство, която сама си отнех.
Искам да избягам от тази разруха,
да остана в онова странно пространство,
искам да избягам от свободата си,
да избягам от себе си, да заробя най-вече живота си.
Подарявам ти това мое бягство, дарявам ти го от все сърце и душа,
дарявам ти го, защото ти си всичко,
за теб и себе си продавам,
но не аз избягах в онази кауза, наречена - Твоето щастие,
твоето бъдеще.

© Мария Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??