Там, далече в недрата на Витоша,
се гуши то, малко селце в планина!
Тихо и спокойно е, една бяла тишина,
река, борова гора, една картина красива!
Тук съм отново, част от семейството, рода
да посрещнем отново заедно всички Коледа!
Навън всичко е бяло, сняг заваля
и покри с бял килим майката земя!
Тук съм при мойте майка и баща,
традиция спазвана всяка година!
Грее елхата, масата отрупана е с блюда!
усмивки има сега на нашите лица!
Коледа е! Бог се роди! Бяла Коледа е дошла!
да донесе радост и щастие в нашите сърца.
В душите ни да има спокойствие и доброта,
да бъдем здрави и усмихнати ние, хората!
© Валентин Миленов Все права защищены