5 янв. 2008 г., 16:02

Бяла пепел 

  Поэзия
579 0 4

Без милост остър, леден вятър,

дърветата безсилни не оставя

и пепел бяла, като топъл вей,

как пада на земята, защитава...

 

Студена красота – вълшбна гледка,

как скърцат заледени клони

и рибата, във заледена клетка...

Природните – неписани закони...

 

Дълбока и студена пелена, от бяла пепел,

където своето убежище намират...

Останал някой, не заспал, усетил

целувката на ледената зима.

 

Прекрасна, бяла пустота,

със лед покрита е реката – буйна,

спокойна вече в яростта,

... изгубена след есента, далечна и желана, бързоструйна...!

© Борислав Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??