29 янв. 2015 г., 08:04

Бяла зима 

  Поэзия » Пейзажная
428 0 4

         

        Бяла зима

 

С бяла приказка, с вълшебство,

с красота неотразима

идваш като гост от Детството-

моя бяла, бяла Зима...

 

Бели-побелели къщи

и дървета с бели клони,

вятър бял се понамръщи-

ситно бял снежец се рони...

 

От кога е ден изгряло

над комините се вие

дим в небето бяло... Бяло...

Тихо... Куче ли завие?...

 

По снега врабец подскача

търси милият трошица-

палав вятър го закача,

че и вятърът е птица...

 

Някъде врата се хлопва,

хорска глъч далеч замира...

Тихо- сякаш че Живота

малко да отдъхне спира...

 

Бяло-беленей полето,

бели ниви и поляни

кротка белота догдето

поглед може да обхване...

 

Мило спомнено вълшебство,

моя приказка любима!...

... Хайде да се върнем в Детството

с тебе моя бяла Зима!...

 

Коста Качев      

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??