3 июн. 2008 г., 09:22

Бяс 

  Поэзия
524 0 13

 

небе беззъбо, черно и ехидно
разтвори злобно паст над мен
очите ми извади и захвърли
към хоризонт от заревО окървавен

сляпо завалях
с оловни сЪлзи

безпомощно
гнезда  
разрушавах
обхванат
от пагубна  
страст

 

 

изтръгвах
от корени дървета
на беса самотен
реката да препреча


безпаметно света унищожавах
изчезваше... в оловото удавен


парче сърце изплува от вълните
протегна вени немощно към мен
безумецо, какво направи?! спри се!
и себе със пороя в бездната ще отнесеш


бях победен

© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??