13 янв. 2010 г., 09:40

Бъдеще Свършено Време 

  Поэзия » Любовная
951 0 16

Просто...
Срещнах го.
(Валеше дъжд)
Човекът от фантазиите,
'дето съм наричала презрително "момичешки".
Срещнах онзи - умния. Забавния. Желания,
който посреднощ събужда с думите "Обичам те!"
Онзи, който блясва в скъп костюм на Бициани
и, поемащ малката ми длан, върви ПРЕД мен.
(... Космополитни сме. Коктейлни.)

Онзи, който на пианото
безнотно свири ми "Фантазия"-та на Шопен.
Онзи, който знае Мефистофел, Сет и Кафка
и опитвал е от всичките блага на светознанието.
Онзи, заради когото искам да израсна -
да достигна устните, с които да ме вае,
докато във миг почервенеят двете скули
като виното, шуптящо във кристалните ни чаши.
... Който ме изслушва без въпроси. И бездумно
ме желае.
Самочувствен.
Настъпателен...
Безстрашен.

Просто...
Срещнах го -
като след дъжд - любов би бил навярно,
ако ТОЙ не беше с мен. Този, който спи в леглото ми.
... Той не знае кой е Кафка. Но е преживявал
всяка тъжна крачка на бездомните животни.
Този, който скъп костюм не носи на вечеря,
носи само безгранична обич, вплел в косата ми.
Този, с който пием евтино (ако намерим),
сгушени среднощно върху пейката във парка.
Този, с който гледаме луната и (прилична
на огромна жълта пита кашкавал) тя ни се смее.
Този... Който не е само мисъл фантастична.
... Който бе до мен,
     за да е с мен,
          да ме живее!!!
... Този, който върна светлината ми в тунела -
(в зеницата стаено крие мъничка светулка...)
Този,

който заваля върху косите ми навреме.

... А ти ме срещна
като късен миг;
като след дъжд...

... Качулка.

© Лора Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??