12 апр. 2007 г., 15:45

Бъди художник 

  Поэзия
1110 0 8
 

         *           *            *



Ще кажеш, че светът е нарисуван

             от нечия черна ръка

и в него само сивото възкръсва.

Ще кажеш, че животът е колаж

      от дни недоживяли да се случат.

Ще кажеш, че отдавна сме обречени

Да бъдем просто прави във пространството...

Ах, мое наиво момче. Нима не разбираш?

В безкрая всички линии се срещат.

Светът ни само е скициран.

                             Много бегло.

А ние всичките се раждаме художници.

И сивото е само резултат

         от некадърно съчетаване на цветовете.

И затова не се бави.

              Рисувай!

Рисувай с устните си, с тялото, с очите.

Рисувай трескаво,

                        безсънно,

                                       даже с болка.

Колажите от черно-бели дни

     ги правят неуспелите художници.

© Елица Мавродинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??