Засмяна, зимна месечинка
блести насред небето
и като сребърен прашец
снежец се рони леко.
Търкулне ли се топла питка
по пътя през селцето,
във бяг пред звънкия ветрец
ще се завърне с него.
Детенце нощната картинка
на топло в легълцето
заспало като младенец
сънува в стихче меко.
© Диди Генова Все права защищены