Dec 30, 2018, 6:11 PM

Бъдни вечер 

  Poetry
924 2 4

Засмяна, зимна месечинка
блести насред небето
и като сребърен прашец
снежец се рони леко.

 

Търкулне ли се топла питка
по пътя през селцето,
във бяг пред звънкия ветрец
ще се завърне с него.

 

Детенце нощната картинка
на топло в легълцето
заспало като младенец
сънува в стихче меко.

© Диди Генова All rights reserved.

The work is a contestant:

Зимата през моя поглед »

22 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??