30.12.2018 г., 18:11 ч.

Бъдни вечер 

  Поезия
910 2 4

Засмяна, зимна месечинка
блести насред небето
и като сребърен прашец
снежец се рони леко.

 

Търкулне ли се топла питка
по пътя през селцето,
във бяг пред звънкия ветрец
ще се завърне с него.

 

Детенце нощната картинка
на топло в легълцето
заспало като младенец
сънува в стихче меко.

© Диди Генова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Зимата през моя поглед »

22 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??