6 июн. 2014 г., 21:42

Българи 

  Поэзия » Другая
317 0 0

                        Българи

 

Българи сме, но защо ли?

Вечер стане ли - пускаме щори -

да се предпазим, да се покрием,

ала от себе си как ще се скрием?

 

Имаме история голяма,

ала кой я помни? Един-двама?

Плюем вече славния род,

който задружно станал бе народ!

 

Ала сега дружба няма -

всеки за себе си е,

а за другите - голяма измама!

 

Кога ли ще дойде времето пак,

когато за свободата

ще се бием до крак!?

 

Няма да дойде - аз зная,

но пред себе си ще призная -

не го желая, не го желая! -

 

Мъртви да гледам толкоз хора,

кръвта да се лее без умора.

Има ли смисъл? Не, няма -

щом пак няма да има промяна!...

© Пламена Кирева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??