3 мар. 2019 г., 16:44

Българийо 

  Поэзия
350 0 2

 

Обичам те бяла във сънища бели - 
като забрадка на млада жетварка.
Като вълните на изток запели
под слънцето - юлско и жарко.

 

Зелена те искам тъй както гората -
със цветни поляни, с потоци и птици
със пасища тучни, отдето тревата
ме гледа с зелени зеници.

 

Червена те любя.В кръв плувнала рана.
Белязала белите ризи хайдушки.
И оня юнак, що лежи на Балкана,
венчал се за тънката пушка.

 

Българийо, майко! Една си за мене.
От никой не стигната горда  орлица.
Когато изрони се моето време,
в пръстта ти  ще стана тревица.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??