3 мар. 2021 г., 19:52

Българийо 

  Поэзия
374 1 4

 

Поглеждаш към мен с калдъръмите бели,
шумиш във съня със зелени дъбрави,
червената кръв на чедата ти смели 
препуска във мислите, вяра ми дава.

 

Снагата си горда изправя Балкана.
И Шипка притихва във спомени скъпи.
Куршуми свистят и отеква камбана.
По белите кости зората пристъпя.

 

Марица запява. И Янтра след нея.
Морето разпуска косите си сини.
Родопа под бяла забрадка се смее.
Трендафили цъфват във китни градини.

 

Сърцето си нося на длан. То е твое.
Вземи го, единствена моя Родино.
Във твоята пръст ще намеря покоя.
Над мене ще свети все твоето име.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??