БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ
Живея в страна с цветове на дъга -
със ширнало жито в Добруджанско поле,
със Рила и Пирин, и Стара планина,
с реки, водопади и Черно море...
Цветът на небето се слива с мечтите,
цветът на звездите – със детския плам.
Червеният цвят е кръвта на дедите,
а белият – чистият път към Божия храм!
Зелени са нашите тучни ливади
и всичко, което ражда земята.
И някакъв шарен нюанс се придаде -
изпъстрена е България с цветове на дъгата!
© Петър Пашев Все права защищены