12.12.2010 г., 21:19 ч.

Българин да се наричам 

  Поезия » За деца
618 0 1

БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ

 

 

Живея в страна с цветове на дъга -

със ширнало жито в Добруджанско поле,

със Рила и Пирин, и Стара планина,

с реки, водопади и Черно море...

 

Цветът на небето се слива с мечтите,

цветът на звездите – със детския плам.

Червеният цвят е кръвта на дедите,

а белият – чистият път към Божия храм!

 

Зелени са нашите тучни ливади

и всичко, което ражда земята.

И някакъв шарен нюанс се придаде -

                                    изпъстрена е България с цветове на дъгата!

© Петър Пашев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??