22 июл. 2008 г., 07:31

България днес... ! 

  Поэзия
546 0 1

България днес... !



Корупцията властва днес,
няма никакъв прогрес.
Политиците продажни
бълват само думи празни.

Подкупи взимат полицаите,
ровят се в на хората стаите.
Пак престрелки, бързат линейки,
лежат мъртви трупове по пейки.

Безбройни обири, грабежи,
всеки втори ти се ежи.
Наркотици, алкохол, цигари
почти всяко дете вече пали.

Надежда има ли още тук,
има ли човек, а не боклук?
Може би ще стане по-добра,
ще водим ний за нея борба.

България! Това е моята родина!
От нея никога не ще замина!
Завинаги спомен в мен тя оставя
и никога не ще я аз забравя.

© Стефка Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Жестоката истина... Единствено не се съгласих с това, че линейките бързат. Парадоксално, но факт - бързат само в задръствания. Може да има и случаи, в които наистина са се загрижили, но за съжаление рядко. Поздрав за стиха!!
Предложения
: ??:??