Българио, родино мила
ти моя слънчева страна
изправена високо, гордо крачиш
със хиляди безсмъртни имена
Народ велик и непокорен
във бурите запазил име,чест
народ , в столетия тревожни,
не съкруши и вражеския меч.
Ти помниш и бесилките безбройни,
и на героите твои гибелта
за да си ти щастлива и свободна,
избраха не живота, а смъртта.
Родината ще помни вашта слава,
със нея гордо ще върви напред
и в песните си ще възпява
на прадедите ни свещенния завет.
© Христо Костов Все права защищены