Гората цяла ехтеше...
Земята под нозете силно трепереше...
И викове в планината кънтяха...
Орли на небето и страст в сърцето...
Приятели, друагри готови...
Готови един за друг да умрат...
И ето ги, вървяха...
И ето, пред врага се изправиха...
Пушки на рамене и байрак в ръка...
Родината за тях плачеше...
В тях спасение търсеше...
И всичко замлъкна...
И гората, и земята пред тях се поклониха...
И вик прониза сърцата...
„ЗА БЪЛГАРИЯ” всички крещяха...
„ЗА БЪЛГАРИЯ, ДРУГАРИ”!
Всички напред се втурнаха...
С горди глави, с лъвски сърца, с надежда...
Подкрепление не идваше,
но ръката от пушката не се отделяше...
Милост за врага НЯМАШЕ!
Велики бяха тогава...
Велики пред себе си, Велики пред родината!
България за тях плачеше!
България с тях беше!
България тях обичаше!
© Александра Иванова Все права защищены