17 нояб. 2014 г., 18:09

Бъркотия 

  Поэзия » Философская
369 0 0

Бъркотия

В главата ми е страшна бъркотия...
Там всякакви отпадъци стоят.
Съкровище зарито в мен се крие,
кога ли хората ще разберат?!

С какво ли не във мен е заредено,
но стели се по рафтовете прах,
понякога е тъмно и студено...
Аз Нужно от Ненужно не подбрах!

Като таван, затрупан в стари вещи,
за всички не съм писал каталог.
Тук в мрака трябва да се палят свещи...
Следите да се търсят със Булдог!

И аз със четка и сапун ще търкам,
навсякъде ще сложа номера!
Щом хубаво и лошо съм забъркал,
как Истините си ще разбера?!

Навярно тъй е, не само при мене !
Това е моя "Вавилонски ред".
И точно туй е, дявол да го вземе,
на цялото човечество, късмет!

Аз винаги съм бил добър стопанин,
и днеска трябва да превия кръст,
да сложа ред, във моите хармани,
и да заслужа, да ме сочат с пръст!
 20.04.1962г.-10.06.1976г. София 


© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??