11 июл. 2010 г., 11:27

Бързах за теб 

  Поэзия
646 0 2

           Бързах за теб

 

Препусках сред звуци и сенки,

… бързах за среща с Любовта.

Страховете си пътьом разгонвах

… любовта ми ме чакаше. Бяла!

 

С радост в душата, за тегоби чужд,

… лакомо бързах от теб да отпия.

Бързах! Радостта да те срещам

… не разбрах, че пропускам.

 

Не видях... песента на очите,

… пропилях те, бленувано Щастие.

Сега тъмен и свит,  в съня си се крия,

… зрънце от минало време копнея.

 

Днес срещам те с трепет... без думи,

… смутена и чужда... Прости ми!

Усмивка тъй бегла, едва доловима,

… погледа търсен далече отвея.

© Богдан Велков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??