Хей, дечица, тук ли сте?
Нещо много ми мълчите...
Я запляскайте с ръце
и се включвайте в игрите.
Ето, топка се търкаля
и очаква, явно, мач...
Аз ще гледам и ще хваля
най-добрия топ играч.
Пясъчникът пък е сам -
грабвайте и кофи, и лопатки,
и веднага идвайте насам -
Весели, засмяни, сладки.
Който чул ме е, да се явява,
аз съм вече тук и чакам!
Жоро с всички ще се забавлява -
а в момента, като жаба квакам...
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены