15.12.2020 г., 10:04 ч.

Бързо, бързо идвайте насам 

  Поезия » За деца
304 1 5

 

Хей, дечица, тук ли сте?

Нещо много ми мълчите... 

Я запляскайте с ръце

и се включвайте в игрите. 

 

Ето, топка се търкаля

и очаква, явно, мач... 

Аз ще гледам и ще хваля

най-добрия топ играч.

 

Пясъчникът пък е сам -

грабвайте и кофи, и лопатки,

и веднага идвайте насам -

Весели, засмяни, сладки. 

 

 

Който чул ме е, да се явява, 

аз съм вече тук и чакам! 

Жоро с всички ще се забавлява -

а в момента, като жаба квакам... 

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??