19 апр. 2021 г., 19:02

C тебе, ветре до тъмни тъмѝ, 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
648 8 23

Посивял, посивял, посивял,
този град, като гост ме посреща.
Ненавременна майска печал,
замъглява Балкана – отсреща.

 

Плаче пак, плаче, пак, плаче пак,
и извива октави, изкусно.
Този вятър – останал сирак
и се пита, защо ли ме пусна?

 

Вече гол вече гол, вече гол,
е върхът, старост кърши елите
няма питка на прага и сол,
за душата, родена да скита.

 

Остарях, остарях, остарях,
но главата ми луда остана...
Сетно ехо повтаря, без страх,
моя стих, от скала, до поляна.

 

Не мамѝ, не мамѝ, не мамѝ –  
незабравено още момиче,
с тебе, ветре до тъмни тъмѝ,
се надбягва, към утрото тича...

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??