9 июн. 2013 г., 21:57

Causa perduta 

  Поэзия
966 0 12

Ако ти си моят ангел,

който ще ме укроти,

на душата ми юздите

здраво с дланите хвани.

За да мога да се кротна,

от галопа й да се спася.

Научи ме да издишвам

простичко, като жена.

Вместо да летя в небето -

просто да се подслоня.

Време ми е да се кротна,

да се влюбя в тишината.

И да не препускам нощем

като хала сред звездите –

да ги гледам със възхита

само през прозореца.        

Здраво оседлай мечтите,

с прът дори ги препречи –

само в миг да ги изпуснеш,

ставам пак онази – лудата,

дето ще се смее без причина,

вместо да заплаче истински.

 

Всъщност, забрави, мой ангеле!

Всичко туй е кауза пердута!

 

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??