26 янв. 2020 г., 08:54

Cбъркано 

  Поэзия » Другая
340 5 9

Днес ми е безгрижно, весело,
сляпо вярвам си, че има те.
Времето се е обесило,
миг преди да дойде зимата.

 

Затова сезонът, петият,
разболява ни и болката
къса ни на междуметия,
Обич. Толкова е, колкото...

 

И в косите, побелелите,
цветове разпръскват вишните.
Седмодневни са неделите,
понеделнишко – излишното.

 

Без дори да се поглеждаме,
тихичко четем душите си.
Лудост под ръка повеждаме,
там, към залеза на дните си.

 

Днес ми е такова – сбъркано,
шантав ден ми е – за вричане.
Чувствата – кълбо объркано...
Май приличат на обичане...

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??