26 окт. 2008 г., 17:41

Целуна го по устните 

  Поэзия
707 0 6

 По устните целуна го скръбта,
 разкошната магьосница във черно,
 в очите му отново заваля
 и стана мрачно, ледено студено.

 Светът му рухна просто изведнъж
 и той потъна сякаш във безбрежност,
 палачът му усмихна се със злъч
 и го удари с ярост жадно по лицето.

 Но въпреки това остана жив
 нещастникът със яловата вяра,
 прикрил със длани уродливия си лик,
 обрекъл ценността си на забрава.

 А някъде там, близо до върха,
 демонът устройваше си парти,
 с шепа плоско-умни същества,
 събуждайки най-ниските им страсти.

 

© Ивето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??