30 июл. 2009 г., 16:52

Целувка от палача 

  Поэзия
775 0 11

 Целунаха греховната й плът
 и така погубиха живота,
 защото тя бе скрила своя сърп
 зад ярката божествена гримаса.

 Но никой не разбра, че е смъртта -
 нали бе прелестно красива -
 докосна ги със хладната ръка,
 а после безразлично ги подмина.

 Пък те, глупаците, се врекоха в любов
 и обещаха вечно да й служат,
 паднаха смелчаците без бой,
 в спектакъла, от демон режисиран.

 

© Ивето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??