Целунаха греховната й плът
и така погубиха живота,
защото тя бе скрила своя сърп
зад ярката божествена гримаса.
Но никой не разбра, че е смъртта -
нали бе прелестно красива -
докосна ги със хладната ръка,
а после безразлично ги подмина.
Пък те, глупаците, се врекоха в любов
и обещаха вечно да й служат,
паднаха смелчаците без бой,
в спектакъла, от демон режисиран.
© Ивето All rights reserved.
Развивай го!