2 нояб. 2011 г., 14:48

Целувка в нощта 

  Поэзия » Философская
846 0 11

Адам целунал първата жена...

(Историята стара е позната!)

Събудил се... но сън било това!

А през нощта целувал бил змията!

 

Замръзнало в миг мъжкото сърце –

отровено, изстинало навеки!...

Дали така било е, или – не,

но казват: грешка станала с човека!

 

Как радвала се подлата змия,

отхапвайки от ябълката сочна –

доволна, че е сторила злина,

че сагата за грешниците почва!

 

Отровата се всмукала в плода,

да пълни век след век безбройни блюда!

Живеем тъй от древни времена,

целувайки се с Каин или с Юда!

 

С наследници "достойни" на Адам,

по подлост по-коварни от змията,

които носят в себе си без срам

от змийската отрова – за разплата!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??