Адам целунал първата жена...
(Историята стара е позната!)
Събудил се... но сън било това!
А през нощта целувал бил змията!
Замръзнало в миг мъжкото сърце –
отровено, изстинало навеки!...
Дали така било е, или – не,
но казват: грешка станала с човека!
Как радвала се подлата змия,
отхапвайки от ябълката сочна –
доволна, че е сторила злина,
че сагата за грешниците почва!
Отровата се всмукала в плода,
да пълни век след век безбройни блюда!
Живеем тъй от древни времена,
целувайки се с Каин или с Юда!
С наследници "достойни" на Адам,
по подлост по-коварни от змията,
които носят в себе си без срам
от змийската отрова – за разплата!
© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.