24 мая 2007 г., 10:23

Цената за .... МИГА 

  Поэзия
680 0 3


Разпада се... мисълта
в глътка вино... червено...
Спомен за дните отминали,
за времето...
... когато в Сърцето
... не беше студено.

Днес всичко отмива... дъжда,
освен спомена в Душата...
Дори времето днес...
настроено е носталгично...
недокосващо сълзите...
търсещи пристана забравен
... този, във Сърцето.

Пораснах в сълзи...
               израстнах в лъжи,
болка беше деня...
               а утеха - нощта...

Трудно е сълзата да разбереш...
спомените в себе си да погребеш...
щом докосна ме с тази нежна ръка...
побеждавайки Смъртта.

Отведи ме отвъд всички светове...
нека Боговете завиждат...
че до мен вървейки... 
                                 те виждат.

Облечи се в цвета на светлината...
нека пристъпим правилата...
ако е такава цената...
                                    за Мига.

Сред звездния прах нямаше страх...
Опитай се днес да разбереш...
какво е, във вечността да се вречеш...

Граница е мисълта... последна...
а умората пропаст... поредна...
която пречи вечно на света...
да осъзнае силата на Любовта.

© Пламен Йовчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Мисълта ми е полепена по теб,
    обвива те като лотос...
    Моето днес е още
    по-тъжно от вчера.
    Аз съм малка сълза
    на тъмна тъга...
    не можах да порасна.
    И избягах, да ,така е,
    към своята зима избягах.
    а онзи свят е самотен
    без своите създатели.
    Облече на съм в мрак,
    ужасно е тъмно, студено.
    Къде са звездите...
    няма ги, няма ги.
    Не можах да прекрача
    своите граници, а исках.

    Поздрав Сириус, обичам твоите стихове!!!!
  • Първата му строфа е най-добра.
  • Много хубав стих!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??